США відкидають російську брехню про підготовку Києвом «брудної бомби» - Держдеп

США відкидають російську брехню про підготовку Києвом «брудної бомби» - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон називає фальшивими заяви міністра оборони росії шойгу про начебто підготовку Україною до використання «брудної бомби» на власній території.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому Держдепартаментом США в ніч проти понеділка за результатами розмови Ентоні Блінкена і Дмитра Кулеби, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен заявив міністру закордонних справ Кулебі, що Сполучені Штати відкидають явно фальшиві твердження російського міністра оборони шойгу про те, що Україна готується використати "брудну бомбу" на власній території», - наголошується у повідомленні.

Крім того, держсекретар підкреслив, що світ розпізнає будь-яку спробу рф використати ці звинувачення як привід для ескалації.

Читайте також: Після розмови із шойгу міністр збройних сил Франції поспілкується з Кулебою

Сторони також обговорили зобов’язання США та міжнародної спільноти надавати Україні безпрецедентну оборонну, економічну та гуманітарну допомогу – скільки буде потрібно, зауважили в Держдепі. Крім того, йшлося про зусилля щодо подолання ширших наслідків війни путіна проти України.

Блінкен також підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, підкреслили в Держдепартаменті США.

Читайте також: Заява рф про «брудну бомбу» є спробою виправдати геноцид новим фейком - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, розмова глав зовнішньополітичних відомств США й України відбулася в неділю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-