Після розмови із шойгу міністр збройних сил Франції поспілкується з Кулебою

Після розмови із шойгу міністр збройних сил Франції поспілкується з Кулебою

Укрінформ
Міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню після розмови з міністром оборони рф найближчим часом поспілкується зі своїм українським колегою.

Про це йдеться у пресрелізі Міністерства оборони Франції, розміщеному у Твіттері, передає Укрінформ.

У релізі, зокрема, йдеться, що Лекорню 23 жовтня мав розмову з російським колегою сергієм шойгу на прохання останнього, під час якої шойгу заявив, що “побоюється брудного бомбового удару по території України, щоб звинуватити у цьому росію”.

Читайте також: У Британії спростували заяви шойгу щодо України та «брудної бомби»

З цього приводу у повідомленні зазначається: “Міністр збройних сил нагадав, що Франція відмовляється від будь-якої форми ескалації, зокрема ядерної. Франція закликає росію припинити агресивну війну проти України та робить усе можливе для сприяння деескалації”.

Лекорню також підкреслив, що Франція рішуче налаштована сприяти мирному вирішенню конфлікту разом зі своїми союзниками.

“Міністри домовилися підтримувати контакт. Найближчим часом міністр збройних сил матиме розмову з українським колегою”, - наголошується у комюніке.

Читайте також: Фейкова «брудна бомба» та ППО - Кулеба поговорив із Блінкеном

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких «висловив стурбованість» у зв'язку з, нібито, можливим застосуванням Україною так званої «брудної бомби».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував заяви російської сторони про, нібито, плани України влаштувати провокацію з використанням «брудної бомби».

Фото: ©Facebook, Sébastien Lecornu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-