Світ має жорстко відреагувати - Зеленський про заяви рф щодо «брудної бомби»

Світ має жорстко відреагувати - Зеленський про заяви рф щодо «брудної бомби»

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви російської федерації про, нібито, використання Україною «брудної бомби» свідчить про те, що росія вже все підготувала. А тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Про це Глава держави заявив у своєму вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

«Україна – це завжди про відновлення. Завжди про життя. І якщо хтось і може застосувати ядерну зброю в нашій частині Європи, то це лише один суб’єкт – і цей суб’єкт якраз і наказав товаришу шойгу кудись там телефонувати. Якщо росія телефонує і розповідає, що, нібито, Україна щось готує, то це означає одне: росія вже все це і підготувала. Вважаю, що зараз світ повинен максимально жорстко відреагувати», - наголосив Зеленський.

На переконання Президента, лише російська погроза ядерною зброєю, тим більше проти нашої держави, яка віддала свій ядерний арсенал під обіцянки безпеки з боку найбільших ядерних держав, – це підстава і для санкцій, і для ще більшого посилення підтримки України.

Зеленський впевнений, що чим міцніше світ підтримує Україну, тим швидше закінчиться ця війна, а разом з нею і будь-які можливі російські погрози.

«На тижні, що починається, це буде завданням номер один для нашої дипломатії – пояснювати, що відбувається. І я впевнений: світ буде з нами. Світ зрозуміє», - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьяном Лекорно, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких «висловив стурбованість» у зв'язку з, нібито, можливим застосуванням Україною так званої «брудної бомби».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував заяви російської сторони про, нібито, плани України влаштувати провокацію з використанням «брудної бомби».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-