Затриманого кримського татарина катували фсбшники - Чубаров

Затриманого кримського татарина катували фсбшники - Чубаров

Укрінформ
Кримського татарина Енвера Кроша, одного з викрадених у Криму 11 серпня, били півтори години, відповідальність за це несе співробітник фсб.

Про це повідомив у Телеграмі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"11 серпня 2022 року Енвера Кроша... били півтори години - 93 кілометри з Джанкоя до Сімферополя, якщо трохи постояти в міських пробках", - написав Чубаров.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу підкреслив, що так Енвера Кроша намагалися змусити розблокувати телефон, але він відмовився.

Читайте також: росіяни вночі провели обшуки у Херсоні - на ранок усе місто було в листівках руху опору

Чубаров публікує фото старшого слідчого фсб з особливо важливих справ Антона Паніна, який несе пряму відповідальність за тортури та побиття Енвера Кроша.

Чубаров зазначив, що Енвера Кроша катували вже й у 2015-му році, тоді у підвалі джанкойського відділу поліції йому одягли мішок на голову, посадили на стілець, руки зв'язали наручниками ззаду, а до пальців приєднали дроти, якими почали пускати струм. Тож його намагалися тоді змусити працювати на фсб — доносити на своїх. Енвер Крош відмовився, все витримав і його відпустили, розповів Чубаров.

Як повідомляє Кримська солідарність, 12 серпня у Київському районному суді обрали запобіжний захід затриманим 11 серпня в Джанкойському районі кримським татарам.

11 серпня з 4-ї ранку в Джанкої та Джанкойському районі Криму пройшли масові обшуки у кримськотатарських мусульманських активістів. За підсумками слідчих заходів було затримано 6 осіб, серед яких Енвер Крош, Вілен Темер'янов, Сеїтяга Аббозов, Мурат Мустафаєв, Едем Бекіров та Рінат Алієв. Всім затриманим висувається обвинувачення за статтею 205.5 КК рф - організація або участь у діяльності терористичної організації.

Читайте також: Чубаров – про обшуки у кримських татар: Загарбники мстяться за страх після Новофедорівки

Енвера Кроша суд відправив під арешт до 10 жовтня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, ранок 11 серпня в Криму почався з незаконних обшуків у будинках семи кримських татар, чотирьох із них вивезли у невідоме місце.

Рефат Чубаров висловив думку, що після Новофедорівки російські загарбники мстять за свій страх кримським татарам – цим пояснюються незаконні обшуки та затримання, що відбулися вранці у четвер у Криму.

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засудило незаконні обшуки та викрадення громадян України у тимчасово окупованому Криму.

Фото: Рефат Чубаров, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-