Чубаров – про обшуки у кримських татар: Загарбники мстяться за страх після Новофедорівки

Чубаров – про обшуки у кримських татар: Загарбники мстяться за страх після Новофедорівки

Укрінформ
Після Новофедорівки російські загарбники мстяться за свій страх кримським татарам – цим пояснюються незаконні обшуки та затримання, які пройшли вранці в четвер у Криму.

Про це написав у Телеграмі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Нова хвиля масових репресій в окупованому Криму, що розпочалася сьогодні о 4 годині ранку вторгненнями російських карателів до будинків кримських татар та арештами чоловіків, була очікуваною. Пройшло всього 1,5 доби після руйнівного удару по військовому аеродрому біля Федорівки поблизу м. Саки, як російські окупанти вирішили помститися за страх, паніку та ганьбу, що переживаються ними», - написав Чубаров.

Він підкреслив, що як завжди, в таких випадках, об'єктом для помсти обрали кримських татар, які, як відомо, не приховують свого зневажливого ставлення до російських загарбників і відкрито виступають за відновлення державного суверенітету України над Кримом.

Як повідомляв Укрінформ, російська окупаційна «влада» вранці в четвер провела незаконні обшуки в будинках сімох кримських татар у тимчасово окупованому Криму, трьох із них вивезли в невідоме місце.

Окупаційна «влада» Криму підтвердила вибухи 9 серпня в районі Новофедорівки, де знаходиться російська військова база. Міноборони рф заявило, що на аеродромі «сталася детонація авіаційних боєприпасів».

Читайте також: Чубаров каже, що у Криму після вибухів на військовому аеродромі – «обвал туристів» з росії

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що громадяни росії, які незаконно перебувають у Криму, отримали перший «дзвінок» про необхідність негайно залишити окуповану територію.

За вісім років перебування Криму під контролем росії туди переселилися від 600 тисяч до півтора мільйона росіян, а 30 тисяч кримських татар змушені були залишити півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-