Загарбники провели обшуки у сімох кримських татар, трьох викрали

Загарбники провели обшуки у сімох кримських татар, трьох викрали

Фото
Укрінформ
російська окупаційна влада вранці у четвер провела незаконні обшуки в будинках сімох кримських татар у тимчасово окупованому Криму, трьох із них вивезено у невідоме місце.

Про це повідомила у Твіттері перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

«Ранок 11 серпня в Криму почався з незаконних обшуків у будинках Енвера Кроша, Сеітая Аббозова, Едема Бекірова, Мурата Мустафаєва, Ріната Алієва, журналіста Вілена Темеріанова та його матері. Поки що відомо, що Едем, Мурат і Енвер були вивезені в невідоме місце», - написала вона.

Джапарова зазначила, що російська окупаційна влада продовжує тиск і переслідування кримських татар, оскільки вони виступають проти окупації та підтримують територіальну цілісність України.

«росія має припинити репресії проти кримськотатарського народу та звільнити всіх політв'язнів», - заявила перша заступниця міністра.

Читайте також: В окупованому Криму росія провадить політику знищення корінних народів — МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у форматі онлайн відбудеться другий саміт Кримської платформи, на якому буде обговорюватися питання деокупації Криму та ситуація з правами людини на тимчасово окупованому півострові. Наразі вже зареєстровано 48 учасників, включаючи представників держав Азії, Латинської Америки та Африки. Окрім того, у жовтні цього року планується проведення саміту Кримської платформи у форматі парламентського виміру за участю спікерів парламентів іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-