Президент: Не можна однією рукою вводити санкції, а іншою - підписувати контракти із рф

Президент: Не можна однією рукою вводити санкції, а іншою - підписувати контракти із рф

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що не можна однією рукою запроваджувати санкції щодо рф, а іншою – підписувати з країною-загарбником нові контракти.

Про це Президент заявив під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House (Велика Британія), відповідаючи на запитання щодо санкцій, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується санкцій, то я вважаю, що є кроки «за», і є кроки проти, і що вони мають бути прозорі і чесні. Знову ж таки, не треба бути трішечки злим і трішечки добрим, правою рукою запроваджувати санкції, а лівою рукою - підписувати нові контракти з росією. Це не підходить, точно – не в часи війни. Це лицемірство», - заявив Зеленський.

Читайте також: Нідерланди планують відмовитися від використання російського газу до кінця року

Він також висловив переконання, що санкції мають бути такими, щоб після їхнього запровадження їх не потрібно було оновлювати. На думку Президента, якщо, наприклад, запроваджуються санкції про відключення від банків росії від системи SWIFT, то воно має бути застосоване до всієї банківської системи рф.

«Але чи я задоволений санкціями у цілому, ставленням у цілому Євросоюзу, США, Великої Британії, - то в цілому нарешті ми вдячні за санкційну політику. Вважаю, що вона (раніше – ред.) у цілому була помилкова, щодо того, що нас не почули і що превентивно не застосували санкції», - сказав Глава держави.

Читайте також: Німеччина усвідомила, що її залежність від російського газу загрожує нацбезпеці – Шмигаль

Також він висловив вдячність різним країнам за ті потужні санкції щодо рф, які були раніше запроваджені.

Президент нагадав, що рф на енергетиці заробляє мільярд доларів у день.

«То не треба гратися. Якщо ви розумієте, що ви не можете без цього енергоносія, то скажіть, що ви зможете через два місяці, домовтеся. Не треба робити винятків щодо окремих країн, - треба діяти разом. У цьому і є сенс об’єднаного ЄС, в цьому і є сенс словосполучення «Європейський Союз». Ми, які не у ЄС, знаємо глибше зміст цього словосполучення, ніж деякі країни, які у ньому багато-багато років», - заявив Зеленський.

Читайте також: Україна наполягає на повному ембарго на російські газ і нафту – Шмигаль

Говорячи про енергоносії, він висловив думку, що все закінчиться тим, що все одно треба буде накласти повне ембарго на російські енергоносії.

«Буде складно всім, але буде складно всім удома, і всі європейські сім’ї будуть живі, на відміну від наших. Але якщо ви, деякі європейські лідери, цього не будете робити, ви потім зрозумієте, коли на ваших кордонах будуть російські війська, коли перелетить перша ракета, як це було в нас, і коли у вас їхні ракети будуть віднімати кінцівки дітей і людей. Ви зрозумієте, що «Північний потік - 2», (інші «північні потоки» - ред.)... не коштують життя людей», - сказав Зеленський.

Читайте також: Європа має використати час до зими для закупівлі газу з альтернативних джерел - Галущенко

Як повідомлялося, Зеленський заявив, що всі лідери світу повинні щодня аналізувати, як вони допомогли Україні у війні і як ще можуть допомогти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-