Європа має використати час до зими для закупівлі газу з альтернативних джерел - Галущенко

Європа має використати час до зими для закупівлі газу з альтернативних джерел - Галущенко

Укрінформ
Європа має використати час, який залишився до зими, для спільної закупівлі газу із джерел, альтернативних росії.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ми маємо час до зими, який потрібно використати для спільної закупівлі газу з альтернативних джерел і закачування його в сховища. В тому числі – українські, де ми здатні зарезервувати для наших партнерів не менше 15 млрд куб. м. Також потрібно максимально зменшити використання газу для виробництва електроенергії, використовувати інші можливості генерації", - написав Галущенко.

Він зауважив, що українська енергосистема тепер є частиною об’єднаної енергосистеми Європи, й ми можемо експортувати електроенергію, яка на 70% виробляється незалежною від вуглеводнів атомною генерацією та з відновлюваних джерел.

Міністр повідомив, що під час міністерського круглого столу з регіонального співробітництва з енергетичної безпеки, диверсифікації та зеленого переходу міністри енергетики європейських країн обговорювали, як позбутися залежності від російських енергоресурсів.

Читайте також: Ембарго на російську нафту знизить доходи країн ЄС на 0,2-0,3% – Галущенко

"На зустрічах на полях круглого столу я використав всі можливості, щоб ще раз донести до колег необхідність спільної та швидкої протидії російській агресії. В тому числі – важливість швидких санкцій в енергетичній сфері", - наголосив Галущенко.

Крім того, він окремо поспілкувався з міністрами енергетики Болгарії, Румунії, Туреччини, Азербайджану, міністром економіки Північної Македонії.

"Так, вся Європа зараз опинилися посеред «ідеального шторму». Але енергетичні санкції зроблять континент незалежним від росії. Обмежать здатність кремля корумпувати європейські уряди і нарощувати озброєння", - вважає Галущенко.

Як повідомлялося, 4 травня під час представлення шостого пакета санкцій ЄС президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про повне припинення імпорту російської нафти та нафтопродуктів у відповідь на агресію росії проти України.

Читайте також: Вплив росії на енергетичному ринку ЄС скорочуватиметься - Галущенко

Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-