Ембарго на російську нафту знизить доходи країн ЄС на 0,2-0,3% – Галущенко

Ембарго на російську нафту знизить доходи країн ЄС на 0,2-0,3% – Галущенко

Укрінформ
Вплив запровадження нафтового ембарго на економіку 27 держав ЄС у середньому буде керованим та дорівнюватиме зниженню доходів на 0,2-0,3% або близько 100 євро на дорослого європейця.

Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко посилаючись на прогнози учасників конференції в Європейському Парламенті, присвяченої санкціям ЄС, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

«Запровадження нафтового ембарго сприятиме подальшому зростанню цін на пальне. Ніхто не любить платити більше, а споживати менше. Але мова не про бензин, і навіть не про економіку як таку. Мова про тисячі життів, які можна врятувати, якщо воєнна машина путіна позбавиться свого «пального», - зауважив міністр.

За його словами, нафтове ембарго, яке Європейський Союз розглядає в рамках шостого пакета санкцій проти російської федерації, є одним із ключових кроків для того, щоб обмежити можливість путіна фінансувати війну.

Галущенко нагадав, що у 2021 році Європейський Союз сплатив росії за енергоносії близько 88 млрд євро. Зокрема, майже 70 млрд - за нафту і нафтопродукти. Воєнний бюджет російської федерації у тому ж році склав 62,5 млрд євро.

«кремль може повністю фінансувати свій ВПК з продажу енергоресурсів до Європи - і все одно ще залишиться пара десятків мільярдів на додаткові озброєння. Сьогодні ці гроші, втілені у літаках, ракетах і танках, вбивають українців і руйнують нашу країну», - підкреслив очільник Міненерго.

Читайте також: Кулеба: Бути проти нафтового ембарго - означає бути на боці росії

Як повідомлялося, Німеччина найближчим часом планує ухвалити закони, спрямовані на якнайскоріше досягнення енергетичної незалежності від росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-