Німеччина готує «газовий» закон для зменшення енергозалежності від росії

Німеччина готує «газовий» закон для зменшення енергозалежності від росії

Укрінформ
Влада ФРН найближчим часом планує ухвалити закони, спрямовані на якнайскоріше зменшення енергетичної залежності від росії.

Про це заявили канцлер ФРН Олаф Шольц і міністр економіки Роберт Габек на пресконференції за результатами урядової наради, передає кореспондент Укрінформу.

«Триває інтенсивна законодавча робота над проєктами, необхідними для досягнення незалежності від імпорту викопного палива з росії, чого ми прагнемо. Це, наприклад, закон про прискорене запровадження LNG (скрапленого газу), який ми детально обговорювали і щодо якого до понеділка приймемо остаточне рішення в уряді, аби після обговорення у депутатських групах його могли ухвалити до літніх канікул», - сказав Шольц.

Своєю чергою Габек пояснив, що цей закон зведе німецькі стандарти надання дозволів до мінімуму, необхідного в Європі. Це дасть змогу видавати дозволи для терміналів і інфраструктури LNG за кілька тижнів, а не місяців.

Читайте також: ЄС незабаром покінчить із енергетичною залежністю від росії – Шольц

Коментуючи пропозицію Єврокомісії щодо нафтового ембарго, яке Німеччина принципово підтримала, Габек зауважив, що було домовлено про досить тривалий перехідний період, аби вжити всіх запобіжних заходів. Він також наголосив на необхідності належним чином підготуватися до відмови від російських енергоносіїв солідарно, на загальноєвропейському рівні, перш ніж запроваджувати санкції.

Як повідомлялося, шостий пакет санкцій ЄС проти росії включає ембарго на імпорт нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-