Німеччина усвідомила, що її залежність від російського газу загрожує нацбезпеці – Шмигаль

Німеччина усвідомила, що її залежність від російського газу загрожує нацбезпеці – Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль переконаний, що на сьогодні Німеччина вже усвідомила свою небезпечну залежність від російських енергоносіїв.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам польського суспільного мовника TVP, відео якого оприлюднено в Телеграмі глави українського уряду, передає Укрінформ.

«Ми точно розуміємо, що вже на сьогоднішній день і політики Німеччини, і німецьке суспільство усвідомили свою небезпечну залежність, яка межує з національною безпекою, від російських енергоносіїв, від російського газу. І сьогодні внутрішній політикум Німеччини активно шукає шляхи диверсифікації поставок енергоносіїв, газу особливо, для економіки Німеччини», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Зеленський закликав Шольца зробити «потужний крок» і приїхати до Києва 9 травня

На його думку, це важливий, "сигнальний момент" - і для національної енергобезпеки, і енергобезпеки всієї Європи.

Водночас прем'єр висловив упевненість в тому, що всі санкції, ембарго проти газу, нафти з російської федерації будуть прийняті.

"Одними країнами скоріше, іншими, можливо, пізніше, але в мене немає сумніву, що від цієї зброї гібридного впливу цивілізовані країни мають відмовлятися", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Україна наполягає на повному ембарго на російські газ і нафту – Шмигаль

На його переконання, якщо Україна буде мати зброю, програму ленд-лізу, підтримку партнерів, якщо санкції будуть насправді дієвими і потужними, і дійсно будуть послабляти росію не протягом років, а тижнів і місяців, то "безумовно Україна зробить свою роботу".

«Я вже неодноразово казав і повторював знамениту фразу Вінстона Черчилля: «Дайте нам інструменти, ми зробимо свою роботу». Тому ми налаштовані на перемогу. І ми переконані в перемозі України і в перемозі демократії», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Кулеба вважає помилковою ідею ЄС щодо відтермінування нафтового ембарго для низки країн

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн представила шостий пакет санкцій ЄС проти росії. Крім повної заборони на імпорт російської нафти, передбачається покарання воєнних злочинців, відключення банків рф від SWIFT і заборона пропаганди.

Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської ради.

Читайте також: Глава МЗС Литви закликав відвідати Україну тих, хто сумнівається в доцільності нафтового ембарго

Німеччина може побудувати перший термінали для скрапленого газу та запустити його в експлуатацію до кінця 2022 року. Донедавна Німеччина отримувала з росії 55 відсотків своїх річних потреб у газі, це близько 90 млрд кубометрів природного газу. Нині ця частка вже зменшена до 35 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-