Кулеба вважає помилковою ідею ЄС щодо відтермінування нафтового ембарго для низки країн

Кулеба вважає помилковою ідею ЄС щодо відтермінування нафтового ембарго для низки країн

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає помилковою ідею Європейського Союзу відтермінувати для деяких країн ембарго на імпорт російської нафти.

Про це він заявив на спільному з главами МЗС країни Балтії брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільник МЗС зауважив, що ключовим проблемним питанням шостого пакета санкцій проти росії є запровадження нафтового ембарго, оскільки деякі країни виступають або проти цього, або за те, щоб їх на якомога довший час звільнили від необхідності його запроваджувати.

"Сама позиція, думка про те, щоб відкласти нафтове ембарго до кінця 2023 або 2024 року, помилкова. По-перше, ви не знаєте, де буде Європа наприкінці 2023 року. Завдання зараз думати не про це, а про те, як допомогти Україні якнайшвидше виграти війну для того, щоб зупинити росію. А для цього нафтове ембарго має бути запроваджене зараз", - наголосив Кулеба.

Читайте також: Глава МЗС Литви закликав відвідати Україну тих, хто сумнівається в доцільності нафтового ембарго

За його словами, навіть у ситуації, коли деякі держави, з одного боку, щиро допомагають нашій країні, а з іншого - сплачують мільярди за російські нафту та газ і фінансують російську воєнну машину, Україна все одно виграє війну з росією, але заплатить набагато вищу ціну - життями, стражданнями людей, руйнуванням економіки.

"І потім ви ж будете фінансувати ще в більших обсягах відновлення України. Тому зараз ви маєте зосередитися на тому, що допоможе вам якомога швидше зупинити війну. А це - якнайшвидше і якнайповніше нафтове ембарго", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, у Європейському Союзі мають намір запропонуватизробити виняток щодо нафтових поставок з РФ і надати Угорщині, Словаччині та Чехії можливість зберегти імпорт російської нафти до 2024 року. Решта держав-членів повинні відмовитися від імпорту до кінця цього року, як спочатку пропонувалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-