Угорщина у ситуації з нафтовим ембарго виступає в ролі троянського коня росії в ЄС – Огризко

Угорщина у ситуації з нафтовим ембарго виступає в ролі троянського коня росії в ЄС – Огризко

Укрінформ
Ексміністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що Угорщина, блокуючи нафтове ембарго проти рф, виступає в ролі троянського коня росії у Європейському Союзі.

Таку думку Огризко висловив в інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«З нафтовим ембарго, на жаль, проблеми, які полягають у троянському коні росії в Європейському Союзі, який називається Угорщина. Про це треба вже говорити максимально голосно, не ховатися за дипломатичні «красивості» і таке інше. На жаль, ця країна сьогодні працює як агент кремля в ЄС і в НАТО. Я думаю, що це серйозний виклик для обох цих союзів, тому що це означає, що вони повинні змінювати свою систему ухвалення рішень», - сказав Огризко.

У цьому контексті він нагадав пропозицію прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі, щоб рішення з ключових питань економіки, оборони, зовнішньої політики ухвалювалися кваліфікованою більшістю.

«Це означає, що після такого рішення, якщо воно, дай Боже, буде прийнято, оці троянські коні і «підконики», які сидять у цих двох союзах, зможуть займатися своїми справами, як то кажуть, окремо і не заважати союзам реалізовувати свої ключові стратегічні цілі, бо сьогодні ми, на жаль, є перед загрозою того, що шостий пакет санкцій може не відбутися», - зауважив дипломат.

За словами ексміністра, наразі через позицію Угорщини ситуація стає «трошки напруженою».

«Але я все-таки думаю, що Брюсселю в цілому вдасться довести до відома Угорщини, що така деструктивна позиція матиме і для неї самої дуже негативні наслідки», - спрогнозував ексміністр.

Читайте також: Угорщина заперечує, що знала про плани путіна напасти на Україну

Як повідомлялося, Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила 4 травня деталі шостого пакета санкцій проти росії за її агресію проти України. Вони стосуватимуться військового керівництва, причетного до вбивств у Бучі, а також поетапної відмови від російської нафти.

Також пропонується від'єднати від SWIFT три російські банки, зокрема найбільший — «Сбербанк». Крім того, на території ЄС заборонять працювати трьом великим російським державним мовникам, які поширюють пропаганду та брехню.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина погодиться на нові енергетичні санкції проти рф лише в тому випадку, якщо імпорт сирої нафти з росії по трубопроводу буде звільнений від них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-