Глава МЗС Литви закликав відвідати Україну тих, хто сумнівається в доцільності нафтового ембарго

Глава МЗС Литви закликав відвідати Україну тих, хто сумнівається в доцільності нафтового ембарго

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав країни, які виступають проти нафтового ембарго, відвідати постраждалі регіони України.

На цьому він наголосив на спільному брифінгу глав дипломатій країн Балтії і України в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема Ландсбергіс констатував, що щодо запровадження ембарго на російську нафту тривають дуже складні дебати і деякі країни просять про виключення або навіть виключення цього питання з санкцій.

«Коли мова йде про виключення, я вважаю, що, напевно, не всі ті країни, які прохають про це, ще відвідали містечка навколо Києва, бо людям, населенню цих міст не дали виключення з, скажімо так, цієї війни», - сказав міністр.

Читайте також: Угорщина у ситуації з нафтовим ембарго виступає в ролі троянського коня росії в ЄС – Огризко

За його словами, їм не дали можливість зібрати свої речі, забрати своїх дітей у безпечне місце. «Тому я думаю, що треба все ж таки запросити ці країни переглянути свої точки зору на санкції», - наголосив глава МЗС.

На його думку, такі дії були б справедливими щодо людей, які зазнали чималих страждань в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 6 травня Міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії Габріелюс Ландсбергіс, Едгарс Рінкевичс і Ева-Марія Лійметс прибули з візитом до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-