Україна наполягає на повному ембарго на російські газ і нафту – Шмигаль

Україна наполягає на повному ембарго на російські газ і нафту – Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається на суттєві зміни у ставленні країн до ембарго на російські нафту і газ та на енергетичному ринку загалом.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам польського суспільного мовника TVP, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом цієї війни цивілізований світ запровадив проти росії безпрецедентні санкції. Вже п’ять пакетів запроваджено. Готується шостий пакет. Ми очікуємо, що санкції шостого пакету будуть ефективними. До деяких санкцій росія пристосовується. Тому ми працюємо із США, з Європейським Союзом, з іншими країнами для запровадження наступних санкцій - для того, щоби відкоригувати і не дати можливості росії уникати вже запроваджених санкцій», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: США вперше ввели санкції проти «блендера» криптовалют

Він зауважив, що газ і нафта є основними джерелами надходжень до бюджету російської федерації, з якого вона фінансує війну проти України.

«Тому, звичайно, повне ембарго на газ і нафту – це важливий момент послаблення бюджету терору росії. Тому Україна наполягає на цьому. Тому деякі з країн уже прийняли ембарго. Польща відмовилась від закупівлі, запровадила своє ембарго однією з перших, якщо брати Європейський континент. Тому ми також ці речі просимо від наших партнерів, розуміючи, що деякі країни надзвичайно глибоко залежать від російських енергоносіїв», - сказав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Глава МЗС Литви закликав відвідати Україну тих, хто сумнівається в доцільності нафтового ембарго

Він зауважив, що росія так вибудовувала свою політику, щоб країни були залежними сьогодні, і практично всі партнери зрозуміли це і шукають шляхи диверсифікації.

«І ми знаємо, що вже деякі країни буквально за останні тижні на 10 і більше відсотків змінили поставки газу для своєї країни, активно використовують LNG-термінали. Тому я думаю, що найближчим часом ми побачимо суттєві зміни у ставленні країн до нафтового і газового ембарго, і суттєві зміни на цьому енергетичному ринку», - резюмував Шмигаль.

Читайте також: Кулеба каже, що переговори з країнами-гарантами безпеки України - в активній фазі

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня під час представлення шостого пакета санкцій ЄС президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про повне припинення імпорту російської нафти та нафтопродуктів у відповідь на агресію росії проти України.

Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-