Столтенберг вважає реформи запорукою стійкості України та Грузії

Столтенберг вважає реформи запорукою стійкості України та Грузії

Укрінформ
Під час зустрічі з главами МЗС України та Грузії у Ризі урядовці країн НАТО обговорять з ними поточну ситуацію з безпеки та наголосять на важливості продовження реформ, які є запорукою стійкості кожної з країн та їх здатності протистояти агресивним діям Росії.

Про це у Брюсселі під час пресконференції напередодні зустрічі міністрів країн-союзниць заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я чекаю на зустріч з міністрами закордонних справ Грузії й України в Ризі наступного тижня. Обидві країни є партнерами НАТО, які мають велику повагу. Ми з ними тісно співпрацюємо та розвиваємо наше співробітництво. Ми вітаємо внесок Грузії й України в (операції) НАТО, а Альянс підтримує обидві країни. Ми обговоримо ситуацію з безпеки в регіоні Чорного моря, оскільки обидві держави є прибережними. Ми бачимо зростання напруги в цьому регіоні та агресивні дії Росії проти України, що робить діалог з цими важливими партнерами дуже важливим і вчасним», - сказав генсек НАТО.

Він наголосив, що ще одним важливим напрямком розмови буде продовження реформ, на яких має бути зосереджена увага обох країн-аспірантів.

«Необхідно імплементувати реформи, боротися з корупцією, модернізувати оборонні та безпекові інституції. Все це є важливим, тому що наближає їх ближче до НАТО та до членства. Але це важливо також тому, що ці реформи цінні самі по собі: вони роблять Україну і Грузію сильнішими, більш стійкими. Особливо коли ми бачимо таку поведінку Росії, важливо мати стійке суспільство, сильне та сучасне, що створене завдяки реформам. Це вагомий внесок для збільшення безпеки Грузії та України», - наголосив Столтенберг.

Як повідомлялося, з 30 листопада по 1 грудня у Ризі відбуватиметься зустріч міністрів закордонних справ НАТО, які мають обговорити поточну ситуацію у сфері безпеки та підготовку до наступного саміту Альянсу у Мадриді.

Генеральний секретар НАТО запросив до участі у зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Ризі керівників зовнішньополітичних відомств України та Грузії.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-