Спікер Ради - про ліквідацію ОАСК: За мною затримки не буде

Спікер Ради - про ліквідацію ОАСК: За мною затримки не буде

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков готовий винести на голосування до зали парламенту президентський законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва відразу після того, як профільний Комітет з питань правової політики підготує його до розгляду.

Про це спікер сказав в інтерв'ю «Громадському», передає кореспондент Укрінформу.

«Чому не розглядає комітет – мені важко відповісти, це краще мабуть до керівництва комітету, до секретаріату звернутися, вони зможуть відповісти. За мною в цьому плані затримки не буде. Багато хто писав пости про те, що хтось щось блокує. Я тоді сказав, що тільки з’явиться цей закон – я одразу готовий буду подати його в залу Верховної Ради», - сказав Разумков.

Голова ВР додав, що питання швидкості підготовки законопроєкту стосується профільного комітету.

Читайте також: Посли країн G7 підтримали ініціативу Зеленського ліквідувати ОАСК

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань правової політики на засіданні 19 травня рекомендував включити до порядку денного сесії парламенту президентський законопроєкт про ліквідацію ОАСК.

Верховна Рада включила законопроєкти Президента щодо ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва до порядку денного п'ятої сесії.

Президент Володимир Зеленський 13 квітня вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону № 5369 "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду".

Читайте також: Ліквідація ОАСК: дуже правильно, конче потрібне продовження

Документ пропонує установити, що з дня набрання чинності законом ОАСК припиняє здійснення правосуддя, а розгляд і вирішення підсудних йому адміністративних справ до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиметься Київським окружним адмінсудом.

Читайте також: На сайті Ради з’явився текст законопроєкту про ліквідацію ОАСК

ОАСК відомий своїми резонансними рішеннями, серед яких – скасування нового українського правопису, скасування рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери, визнання незаконною націоналізацію «Приватбанку», призупинення процесу перейменування УПЦ Московського патріархату, поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-