На сайті Ради з’явився текст законопроєкту про ліквідацію ОАСК

На сайті Ради з’явився текст законопроєкту про ліквідацію ОАСК

Укрінформ
На сайті Верховної Ради з’явився текст президентського законопроєкту №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті парламенту.

Так, згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, документом передбачається ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва і утворити Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у Києві та визначити, що територіальна юрисдикція Київського міського окружного адміністративного суду поширюється на місто Київ.

Також законопроєкт пропонує установити, що з дня набрання чинності законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя, а розгляд і вирішення адміністративних справ, підсудних цьому суду, до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду здійснюватиметься Київським окружним адміністративним судом.

Згідно з оприлюдненим текстом, реалізація положень законопроєкту здійснюватиметься у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік на фінансування органів у системі правосуддя.

Окрім того повідомляється, що для належної реалізації цього законопроекту також вноситься проєкт Закону України "Про внесення зміни до розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів", який зареєстрований у Верховній Раді під номером 5370.

У пояснювальній записці зауважується, що обидва законопроєкти змістовно пов'язані, їх розгляд, ухвалення та набрання чинності мають відбуватися одночасно.

Також зазначається, що закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: Вовк відреагував на законопроєкт про ліквідацію ОАСК

Водночас іншим законопроєктом № 5370 “Про внесення зміни до розділу ХІI “Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів”, як вказано у пояснювальній записці, “пропонується доповнити розділ ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів" новим пунктом 32, встановивши, що під час ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва положення частини шостої статті 147 цього закону щодо порядку припинення здійснення правосуддя судом, що ліквідується, та передачі ним судових справ застосовуються з урахуванням особливостей, визначених Законом України "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду".

Читайте також: Рада може розглянути ліквідацію ОАСК наступного пленарного тижня – Веніславський

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 13 квітня вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-