ДБР почало досудове розслідування за заявою Портнова щодо Порошенка

ДБР почало досудове розслідування за заявою Портнова щодо Порошенка

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань за заявою Андрія Портнова внесли до ЄРДР відомості про злочин, нібито вчинений екс-президентом Петром Порошенком.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті відомства.

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 21.05.2019 за заявою Портнова А.В. внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо можливого вчинення службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в органах державної влади України, кримінальних правопорушень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відомості до ЄРДР внесено за правопорушення, передбачені ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 111 ККУ (державна зрада) та 426-1 ККУ (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

"Мова йде про події 25 листопада 2018 року, пов’язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного до Азовського морів в районі Керченської протоки. Розпочато досудове розслідування", - додали у відомстві.

Читайте також: Луценко про повернення Портнова: А є докази скоєного ним злочину?

Як повідомлялося, екс-заступник глави Адміністрації колишнього президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву зі звинуваченням колишнього президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину. Так, за словами Портнова, Порошенка вважають "причетним до державної зради, спроби захоплення державної влади і перевищення влади і службових повноважень".

Раніше, 19 травня, Портнов заявив про повернення в Україну.

Стосовно Портнова українські правоохоронці розслідували кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Генпрокуратура розшукувала Портнова за обвинуваченням у причетності до масових вбивств активістів на Майдані у 2014 році. Прокуратура Криму перевіряла причетність Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Портнов зняв обвинувачення через суд.

Портнов був радником Віктора Януковича у 2011-2014 роках, заступником глави АП Януковича, членом Ради Нацбанку України. У 2005-2010 роках був головним юристом команди Юлії Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-