Росія протягом чотирьох років не виконує Мінських угод - посольство США

Росія протягом чотирьох років не виконує Мінських угод - посольство США

Укрінформ
Росія продовжує розпалювати створені нею гуманітарну, економічну та екологічну кризи на Донбасі і протягом чотирьох років постійно не дотримується Мінських угод.

Про це заявило посольство США в Україні у Twitter.

"Протягом останніх 4 років, що минають сьогодні з моменту підписання Тристоронньою контактною групою Комплексу заходів з виконання Мінських угод, Росія постійно не дотримується цих угод", - зазначається у заяві.

У Посольстві наголосили, що Росія мусить припинити розпалювати створені нею гуманітарну, економічну та екологічну кризи, звільнити українських в’язнів, відвести озброєння та війська, здійснити негайне та всеосяжне припинення вогню.

Читайте також: Час засідання Радбезу ООН щодо України перенесли

Як повідомляв Укрінформ, Росія ініціювала скликання 12 лютого засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні під приводом четвертої річниці підписання Мінських угод. Речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко у коментарі власному кореспондентові Укрінформу заявив, що її справжня мета - відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-