На крісла в ЦВК претендують депутати, науковці й суддя - ОПОРА

На крісла в ЦВК претендують депутати, науковці й суддя - ОПОРА

Укрінформ
На посади нових членів Центральної виборчої комісії претендують чинні народні депутати, науковці, адвокати й суддя. 

Про це повідомляється у попередньому аналізі відповідного подання Президента, опублікованому на сайті Громадської мережі ОПОРА. 

Згідно з попередніми даними ОПОРА, список кандидатів на посади нових членів ЦВК виглядає так:

Басалаєва Алла Валентинівна - суддя Дарницького районного суду Києва. До подання запропонована від депутатської групи "Партія "Відродження".

Бернацька Наталія Іларіонівна - перший заступник міністра юстиції, перед цим - урядова уповноважена у справах Європейського суду з прав людини; кандидат юридичних наук, фахівець з міжнародно-правового захисту прав людини. Увійшла в подання від фракції "Народний фронт".

Вербенський Михайло Георгійович - кандидат юридичних наук, у березні 2014 року був призначений на посаду директора Департаменту моніторингу та організаційно-інспекторської роботи МВС України, входив до Експертної ради з питань дотримання прав людини та реформування органів внутрішніх справ при МВС. Кандидатура запропонована фракцією БПП.

Єфремова Ірина Олексіївна - чинний народний депутат від фракції "Народний фронт".

Желтова Ольга Миколаївна - заступник завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради VIII скликання з питань правової політики та правосуддя, Кандидатура запропонована фракцією БПП.

Кустова Світлана Миколаївна - юристконсульт ТОВ "Адвокатська компанія "Моор і Партнери", сфери юридичних практик: громадське право, виборче право та політичний процес, конституційне право, податкове право, судова практика На громадських засадах — помічниця народних депутатів IV – VIII скликань: Миколи Катеринчука (IV – V скликання), Романа Зварича (VI скликання), Петра Порошенка (VII скликання), Ірини Фріз (VIII скликання). Кандидатура від фракції БПП.

Лютюк Ольга Степанівна - доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 2002 року. Кандидатура від фракції БПП.

Плукар Віталій Володимирович - завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента. Кандидатура від фракції БПП.

Радченко Євгеній Володимирович - директор з розвитку в МГО "Інтерньюз-Україна", із 2009 року – експерт Венеційської комісії. Кандидатура від фракції "Самопоміч".

Синиця Надія Любомирівна - із квітня 2014 року була заступником міністра Кабінету міністрів Остапа Семерака. Достеменно не відомо, хто цього разу запропонував її кандидатуру до подання, але у попередньому поданні була внесена від фракції "Народний фронт".

Сліпачук Тетяна Володимирівна - з 2011 року до нині є партнером ЮФ Sayenko Kharenko, керівник практики міжнародної торгівлі та міжнародного арбітражу. Також не відомо, від якої фракції її кандидатура внесена в подання, але, імовірно, що від БПП, оскільки вона вже була членом конкурсної комісії для обрання керівних посад у Державному бюро розслідувань за квотою Президента. Деякі ЗМІ повідомляють, що нині кандидатуру Сліпачук запропонувала депутатська група "Воля народу".

Шипілов Леонтій Миколайович - доцент кафедри міжнародного права і спеціальних правових дисциплін Національного університету "Києво-Могилянська академія"; помічник народного депутата України VIII скликання Миколи Величковича; радник Першого заступника Голови Верховної Ради. Кандидатура від фракції “Народний фронт”.

Юзькова Тетяна Леонідівна - адвокат, нинішній народний депутат від фракції "Радикальна партія".

В ОПОРІ наголосили, що оприлюднені дані щодо кандидатур на посади нових членів ЦВК є публічними, але не офіційними.

Читайте також: Порошенко підписав подання на нових членів ЦВК

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на нових членів Центральної виборчої комісії. Надалі подання має голосуватися у Верховній Раді.

Також Глава держави підписав лист щодо звільнення членів ЦВК, термін призначення на посад яких закінчився.

Як повідомлялося, 1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року – ще одного члена комісії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-