Росія подала в СОТ позов проти України через санкції

Росія подала в СОТ позов проти України через санкції

Укрінформ
Росія надіслала в орган з вирішення спорів Світової організації торгівлі (СОТ) і уряд України запити на проведення консультацій у зв'язку з санкціями, запровадженими з 2014 року Україною проти РФ.

Про це розповів журналістам глава російського Мінекономрозвитку Максим Орєшкін у рамках зустрічі міністрів торгівлі країн АТЕС, повідомляє ТАСС

"Російське представництво при СОТ у Женеві надіслало в орган з вирішення спорів СОТ і уряду України запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями, заборонами, особливими вимогами і процедурами, що постійно запроваджуються, починаючи з 2014 року, щодо російських товарів, послуг і осіб на українському ринку, а також щодо транзиту через Україну", - сказав Орєшкін.

Позицію Кремля російський міністр аргументував тим, що Україна, нібито, "системно і свідомо порушує свої міжнародні зобов'язання, ігноруючи правила міжнародної торгівлі, інші норми міжнародного права".

Як відомо, цього тижня Україна продовжила і розширила санкції щодо російських і зарубіжних фізичних і юридичних осіб. В оновлений список санкцій потрапили 1200 фізичних осіб - громадян України, Росії та інших держав.

Крім того, Київ заборонив російські соцмережі і сервіси Mail.ru і "Яндекс". Заборона діятиме три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-