Суд ООН визначив дату подання Україною меморандуму за позовом проти Росії

Суд ООН визначив дату подання Україною меморандуму за позовом проти Росії

Укрінформ
Україна має до 12 червня 2018 року подати меморандум у Міжнародний суд ООН, який розглядає справу "Україна проти Росії" у зв'язку з порушенням Росією Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль у своїй статті для DT.UA.

"Минулого тижня суд визначив дату подання меморандуму Україною - 12 червня 2018 р. - і контр-меморандуму РФ - 12 липня 2019 р. Саме в них буде викладено весь обсяг доказів та аргументів сторін у цій справі", – йдеться у статті.

Зеркаль зазначає, що винесення Міжнародним судом ООН наказу щодо тимчасових заходів – "це зовсім не кінець справи". Повний розгляд справи, за її словами, займе кілька років.

Як відомо, 6 березня Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав розгляд позову України, що вимагає притягнути до відповідальності Росію за підтримку терористів на сході України та за дискримінаційні дії у Криму.

19 квітня Міжнародний суд ООН відмовив у запровадженні тимчасових заходів проти Росії за позовом України в рамках Конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму. Водночас суд погодився з тимчасовими заходами у питанні дискримінації національних меншин у Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-