Кононенко каже, що не претендує на крісло одеського губернатора

Кононенко каже, що не претендує на крісло одеського губернатора

Укрінформ
Перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, якого називають одним з головних кандидатів на посаду голови Одеської облдержадміністрації, заявляє, що не планує подавати свої документи на конкурс щодо обрання губернатора Одещини.

Про це він сказав в ефірі "112 Україна".

"По-перше, не надходили (пропозиції обійняти посаду голови ОДА – ред.). По-друге, у нас діє закон про державну службу, згідно з яким посада губернатора обирається на конкурсі, що має проходити у три етапи... Можу сказати, що я не планую подавати свої документи на конкурс", - сказав Кононенко.

Він вважає, що Саакашвілі варто було б залишитися на посаді голови Одещини та завершити ті реформи, які він анонсував та розпочав.

Кононенко, відповідаючи на запитання стосовно того, яким чином Саакашвілі може залишитися, якщо вже заявив про відставку, а в Адміністрації Президента — про готовність її прийняти, сказав: "Пан Саакашвілі, бо це його право, може змінити своє рішення. Якщо ж не змінить позицію, то існує певна процедура, відповідно до якої має бути подання уряду, затверджене на засіданні та направлене Президенту. І остаточне рішення приймає Президент. Поки що з цих трьох чинників ми маємо лише анонсований".

Нині у ЗМІ обговорюється інформація із посиланням на джерело в АПУ про те, що Саакашвілі на посаді голови Одеської ОДА може замінити Кононенко. Іншим кандидатом на призначення одеським губернатором є перший заступник Глави АП Віталій Ковальчук.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні на брифінгу в Одесі Міхеїл Саакашвілі оголосив про відставку з посади голови Одеської облдержадміністрації.

Саакашвілі був президентом Грузії в 2004-2013 рр. Закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. Загалом має чотири освіти і володіє сімома мовами, у тому числі українською. 29 травня 2015 року отримав громадянство України, а 30 травня 2015-го був призначений головою Одеської обласної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-