Порошенко: Малайзія для України - важливий азійський партнер

Порошенко: Малайзія для України - важливий азійський партнер

Укрінформ
Малайзія є одним із найбільш важливих партнерів України в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, і сьогодні розпочинається абсолютно нова ера у двосторонніх відносинах обох держав.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час оголошення спільних заяв для ЗМІ з прем'єр-міністром Малайзії Наджибом Тун Разаком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це перший візит Глави Української держави в історії наших двосторонніх взаємин. Для мене це велика честь. Сьогодні ми розпочинаємо абсолютно нову еру у наших двосторонніх відносинах. Ми вважаємо Малайзію одним із найбільш важливих партнерів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні", - сказав Порошенко, зауваживши, що був дуже вражений великим економічним зростанням Малайзії.

Так, Президент поінформував, що разом з прем'єром Малайзії провів дуже плідні переговори з широкого кола двосторонніх питань, які, у тому числі, стосувалися регіональної та міжнародної безпеки. Сторони повністю погодилися, що необхідно підтримувати активний і високий рівень діалогу між обома країнами.

"Я дуже вдячний пану прем'єр-міністру за його постійну підтримку і демонстрацію цієї підтримки щодо суверенітету, територіальної цілісності та незалежності моєї країни. Малайзія підтримала резолюцію Генеральної асамблеї ООН у 2014 році проти незаконної анексії Криму та агресії проти моєї країни", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-