Затриманого в Україні француза на батьківщині назвали «контрабандистом»

Затриманого в Україні француза на батьківщині назвали «контрабандистом»

Укрінформ
Французькі слідчі вважають, що громадянин Франції Грегуар М., арештований в Україні з арсеналом зброї, скоріше за все брав участь у контрабанді зброї, ніж причетний до терористичного угруповання.

Про це ЗМІ заявив прокурор Нансі Тома Пісон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Цей молодий чоловік - невідомий французьким спецслужбам, і судові органи на даний момент схиляються до версії щодо його причетності до контрабанди зброєю», - зазначив він, додавши, що поки зарано говорити про екстрадицію підозрюваного.

Підтвердженням цієї версії є той факт, що справу Грегуара М. було передано саме в прокуратуру, що розслідує справи з організованою злочинністю, а не до національного антитерористичного відділку Паризької прокуратури.

Крім того, слідчі не виявили у помешканні француза жодних компроментуючих даних про підготовку до терактів. Після обшуку в його будинку співробітники правоохоронних органів виявили лише футболку з назвою одного з ультраправих угруповань. Його представник повідомив ЗМІ, що підозрюваний їм невідомий, а футболку можна придбати через Інтернет. «Ми ніколи не чули про цю молоду людину. Ми не зробили нічого поганого, і нам немає чого боятися», - зазначив лідер угруповання Тібо де Шассе.

Сусіди Гегуара М. в селі Нант-Ле-Петі в східній частині Франції описують підозрюваного як працьовиту, ввічливу молоду людину і не вірять у його причетність до тероризму.

Раніше повідомлялося, що українські спецслужби затримали на кордоні з Польщею громадянина Франції, у автомобілі якого виявили цілий арсенал зброї. Зокрема, три ракетних комплекси, шість автоматів Калашникова, набої та приціли, 100 детонаторів та 125 кг вибухівки. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що 25-річного арештованого француза підозрюють у підготовці терактів на Євро-2016.

Офіційні представники Франції звернулися до української влади з проханням про співпрацю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-