Порошенко їде до Львова

Порошенко їде до Львова

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відвідає сьогодні Львів, де завдяки японським інвестиціям відкриють підприємство на 3 тисячі робочих місць.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За кілька годин я маю бути у Львові, де зусиллями японських інвесторів сьогодні відкривається нове підприємство з потенціалом у 3 тис. нових робочих місць, з виходом на європейський ринок завдяки Угоді про асоціацію та поглибленій і всеохоплюючій зоні вільної торгівлі", - сказав Порошенко.

Він зауважив, що цей проект почався ще під час його зустрічі з японськими інвесторами.

"Під час мого візиту буде прийнято остаточне рішення про збільшення обсягу інвестицій. Повірте мені - це добрий знак, який свідчить про поступову зміну у ставленні інвесторів до України", - підкреслив Президент.

Глава держави також наголосив, що закріпити і посилити цю тенденцію - завдання із завдань для нового уряду, який має забезпечити прискорення економічного зростання і розпочати процес підвищення добробуту України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, японська компанія Fujikura, що спеціалізується на виробництві автомобільної електрики, офіційно відкриває своє підприємство на території Львівського індустріального парку «Рясне-2».

«Хоча саме виробництво запустили ще на початку року, але 14 квітня для урочистого перерізання стрічки на заводі очікуємо Президента України Петра Порошенка»,- повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, укладення договору з компанією Fujikura є одним із проявів підвищеного інтересу інвесторів до України  завдяки договору про поглиблену та всеосяжну торгівлю з ЄС. Для іноземних фірм країна стає зручним місцем, де можна організовувати виробництво і хорошу логістику. Сума інвестицій японської компанії в Україні становитиме 75 млн доларів.

Поки що завод виготовляє автопроводку лише для марки Volkswagen. За тиждень тут продукують до мільйона штук кабелів. На підприємстві знайшли роботу понад 1500 працівників. Поміж них - чимало вимушених переселенців зі сходу України. Завод проводив попереднє навчання для всіх працівників, тому технічної освіти не вимагали. 

До середини 2017 року на львівській Fujikura буде працевлаштовано три тисячі людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-