Президент - депутатам: Треба жити за Конституцією, а не переписувати її

Президент - депутатам: Треба жити за Конституцією, а не переписувати її

Укрінформ
За Конституцією України потрібно вчитися жити, а не хапатися щоразу за перо, аби переписувати її під поточний момент.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я за ці місяці чув немало нарікань на Конституцію України. Моя позиція: за нею треба вчитися жити, а не хапатися кожного разу за перо, щоб переписувати текст Конституції під поточний момент. Конституційне поле - це не те місце, де хтось на даний момент прилаштувався, воно є елементом певного суспільного договору, і будь-які подібні кроки мають враховувати позицію суспільства", - сказав Президент.

Він нагадав, що внаслідок Революції гідності відбулося повернення до парламентсько-президентської політичної системи.

"Важливо, аби ми не допустили безладу і при цьому зберегли завойовану Майданом демократію. Це те надбання, що докорінним чином відділяє Україну від Росії і наближає нас до Європи. І як Гарант Конституції, як Гарант прав і свобод громадян України, я не міг відсторонено спостерігати за тим, як країна занурюється у безладдя, а загроза хаосу ставала реальною як ніколи. Тому я був вимушений взяти на себе роль політичного модератора, аби прискорити ті рішення, які ви, шановні народні депутати, маєте сьогодні ухвалити", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-