70% рішень Нацради реформ уже виконані - Шимків

70% рішень Нацради реформ уже виконані - Шимків

Укрінформ
Національна рада реформ у 2015 році ухвалила 209 рішень, 70% з низ уже виконані.

Про це заявив у п'ятницю секретар Нацради реформ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків на брифінгу в Укрінформі.

"Ми маємо 18 пріоритетних реформ. Для того, аби знаходити порозуміння і обговорювати найскладніші питання, була створена Національна рада реформ. Цей майданчик працював 17 разів у 2015 році. Було обговорено понад 30 тем, прийнято 209 рішень. 70% з цих рішень виконані", - сказав Шимків.

Він додав, що загалом торік було прийнято понад 300 реформаторських документів - як указами Президента, так і законодавчими ініціативами та постановами уряду.

"Але ми бачимо, що дві реформи мають сильне відставання - це реформа державного управління та охорони здоров'я", - наголосив заступник глави АП, додавши, що найкраще суспільство оцінює реформу Збройних Сил та безпеки, просування України у світі, а також реформу правоохоронної системи, зокрема появу патрульної поліції.

Водночас Шимків наголосив, що пріоритетами України в 2016 році будуть антикорупційна реформа, судова реформа, держуправління та децентралізація. "У 2016 році ми розглядаємо чотири пріоритети. Усі інші напрямки будуть знаходитися у сфері інтересу Національної ради реформ, але ці чотири будуть основними - це антикорупція, судова реформа, реформа державного управління та децентралізація", - сказав він.

Заступник глави АП нагадав, що основою для процесу реформування в Україні торік стали шість стратегічних документів: Угода про асоціацію з ЄС, "Стратегія-2020", Коаліційна угода, Меморандум з МВФ, Програма дій уряду на 2015 рік, а також програма законодавчої підтримки реформ Верховної Ради.

Шимків також поінформував, що наступне засідання Нацради реформ відбудеться уже після звіту уряду у Верховній Раді, запланованому на 16 лютого. Він не виключив, що це засідання присвятять приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-