Мільярди Януковича треба конфіскувати якнайшвидше - Яценюк

Мільярди Януковича треба конфіскувати якнайшвидше - Яценюк

Укрінформ
Необхідно прискорити конфіскацію 1,5 млрд дол. режиму Януковича, оскільки це частина бюджету.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на нараді щодо антикорупційних розслідувань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прем'єр і Уряд зверталися в органи прокуратури і правоохоронних органів з тим, щоб ми завершили справу про фактичну конфіскацію близько 1,5 млрд дол. активів колишнього режиму Януковича, які зараз арештовані рішенням Держфінмоніторингу і судовим рішенням. Які зараз знаходяться безпосередньо в Україні, розміщені вони в державних цінних паперах, йдеться про практично 40 млрд грн, які можна відправити до держбюджету, збільшити соцстандарти, збільшити пенсії, збільшити зарплати. Нам необхідно поставити ключове завдання - це доведення до суду і конфіскація 1,5 млрд дол., які реально вже заарештовані», - сказав Яценюк.

За його словами, уряд і Держфінмоніторинг повністю відкриті з тією метою, щоб надати будь-яку додаткову інформацію, щоб протягом 2016 року змогли конфіскувати ці кошти. «Хотів би також поінформувати про те, що сума в розмірі 1,5 млрд дол. вже фактично є частиною закону України про державний бюджет", -додав Яценюк.

Прем'єр-міністр також закликав сконцентрувалися на тому, щоб кошти, які були виведені, в тому числі і колишнім режимом, і видавалися під державні гарантії. «Це Державна продовольча компанія України. Було порушено низку кримінальних проваджень і є наше спільне завдання, щоб довести цю справу до кінця і притягнути винних до відповідальності", - наголосив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-