Луценко сказав, чому не варто вводити тотальне е-декларування

Луценко сказав, чому не варто вводити тотальне е-декларування

Укрінформ
Заповнення електронної декларації всіма громадянами України є недоцільним з точки зору безпеки кожного громадянина.

Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я категорично проти, щоб усі громадяни заповнювали декларацію, яка буде доступна для всіх сусідів. Це неприпустимо з точки зору безпеки кожного громадянина України», - сказав Луценко.

При цьому він нагадав, що згідно з чинною Конституцією всі громадяни України мають декларувати свої доходи та майно, і на його думку, це правильно, бо зняло б багато запитань, які виникають при оцінці того, хто кому що дарував чи позичав.

«З іншого боку, я не підтримую поширення (електронної. - Ред.) форми декларації щодо всіх громадян України, бо влада має бути прозорою перед суспільством, а не суспільство - перед своїми сусідами. Це підміна понять, з моєї точки зору», - наголосив Генпрокурор.

У цьому зв'язку він висловив сумнів щодо того, чи зможуть гарантувати безпеку декларантам правоохоронні органи, зокрема на рівні райцентрів.

«Тому ... я не впевнений, що ми маємо давати загальний доступ до декларацій. Це потрібно щодо найвищих посадовців, а не для середньої ланки, які живуть у тривожній криміногенній обстановці», - підкреслив Генпрокурор. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-