КВУ перевірятиме, як виконують свої обіцянки політики

КВУ перевірятиме, як виконують свої обіцянки політики

Укрінформ
Комітет виборців України розпочав проект дослідження політичних обіцянок та їх виконання партіями і окремими політиками "Дослівно" з метою інформування виборців про реальну діяльність українського політикуму.

Про це на брифінгу в понеділок заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Дослівно" - це не просто одне дослідження, а старт великого довготривалого проекту. Це буде системна тривала робота по моніторингу політичних обіцянок політиків різного рівня. В ході проекту ми будемо з частотою один-два рази на місяць презентувати наші дослідження, також буде працювати сайт "Дослівно" і сторінка в соцмережах", - сказав Кошель.

Він розповів, що насамперед КВУ аналізуватиме тези передвиборних програм, тези головних політичних заяв основних спікерів партій, передвиборні програми кандидатів у президенти, програми політичних партій і основні положення Коаліційної угоди.

"Для нас вкрай важливо донести до виборців тезу, хто з політиків говорить їм неправду, хто з політиків ними маніпулює, для того, щоб виборці оцінювали не красиві кроки, не красиві слова і не завчені анекдоти, які розповідають політики, а робили висновки виключно по тому, що було обіцяно і що було зроблено. Нам потрібні нові традиції, нам потрібно, щоб виборець оцінював політиків за конкретними результатами, спираючись на математичні дані і на подібні дослідження", - підкреслив гендиректор КВУ.

Він додав, що одним з перших кроків у рамках здійснення проекту "Дослівно" стане аналіз ключових для подальшого розвитку країни тем - децентралізація, тарифи, судова реформа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-