Панамські офшори: Mossack Fonseca вибачилася за витік

Панамські офшори: Mossack Fonseca вибачилася за витік

Укрінформ
Компанія Mossack Fonseca, яка опинилася в центрі скандалу через оприлюднення "панамського архіву", вибачилася перед китайським банком за витік документів.

Про це повідомляє Reuters

«Якщо несанкціоновані і незаконні витоки інформації з серверів компанії Mossack Fonseca створили для (банку) і його клієнтів будь-які незручності, ми хотіли б принести свої вибачення», - йдеться в заяві компанії.

Mossack Fonseca написала лист у відповідь на запити від китайського банку про дотримання світових фінансових стандартів.

Невідомо, чи існують аналогічні зв'язки з іншими фінансовими інститутами, але лист показує, що принаймні один клієнт банку на найбільшому ринку фірми був стурбований питаннями, порушеними через витікання інформації, пише агентство.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував матеріали, з яких випливає, що деякі глави держав і відомі люди мають відношення до офшорів у Панамі. Розслідування було засновано на документах юридичної фірми Mossack Fonseca.

У журналістів з усього світу виявилося близько 11,5 млн різного роду документів, в яких містяться дані про офшорні компанії і рахунки 128 політиків і офіційних осіб, а також 29 мільярдерів зі списку Forbes. Серед них - 12 світових лідерів, їх наближені і родичі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-