Клімкін у Празі агітував за безвізовий режим

Клімкін у Празі агітував за безвізовий режим

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у  зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць Вишеградської четвірки та "Східного партнерства", організованій Чеським головуванням.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Клімкін у виступі в ході пленарного засідання наголосив на важливості імплементації Угоди про зону вільної торгівлі, а також необхідності надання Україні та Грузії безвізового режиму влітку цього року", - йдеться в повідомленні.

Глава МЗС України також відзначив наявність численних викликів і загроз міжнародній системі безпеки, серед яких міжнародний тероризм, гібридні війни, регіональні конфлікти тощо. Окрема увага була приділена питанню виконання Мінських домовленостей, перспективам стабілізації безпекової ситуації на Донбасі та ролі Росії в цьому процесі.

Цьогорічна зустріч була присвячена виконанню зобов'язань, ухвалених під час саміту "Східного партнерства" у Ризі у 2015 році. Учасники обговорили нагальні потреби та очікування країн-учасниць "Східного партнерства" від реалізації цієї програми в подальшому. Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо нинішньої безпекової ситуації у Східній Європі.

У заході, зокрема, взяли участь Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганес Хан, заступник генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності Хельга Шмід, представники МЗС Швеції, Нідерландів і Німеччини. Міністр закордонних справ України провів низку двосторонніх зустрічей зі своїми закордонними колегами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-