Погодженого складу уряду досі немає - нардеп

Погодженого складу уряду досі немає - нардеп

Укрінформ
Остаточно погоджений склад нового Кабінету міністрів наразі відсутній, тривають перемовини.

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради заявила заступник керівника фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Погодженого складу уряду, наскільки я розумію, станом на зараз досі немає. Переговори тривають, лідери процесу зараз у цьому переговорному процесі. Як тільки буде остаточне визначення по складу уряду і на нього дасть добро кандидат в прем'єр-міністри Володимир Гройсман, думаю, в залі не потрібно буде депутатам багато часу, щоб провести голосування», - сказала Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Арсеній Яценюк заявив про відставку з поста Прем'єр-міністра.

У ніч із 11 на 12 квітня на перемовинах в Адміністрації Президента було досягнуто консенсусу щодо кандидатури Володимира Гройсмана на пост Прем'єр-міністра і складу нового уряду.

За даними нардепа від фракції «Блок Петра Порошенка» Олексія Гончаренка, новий склад уряду виглядатиме так: перший віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку - Віталій Ковальчук, віце-прем'єр з питань АТО - Володимир Кістіон, віце-прем'єр з гуманітарних питань - Павло Розенко, міністр фінансів - Олександр Данилюк, міністр охорони здоров'я - Андрій Рева, міністр освіти - Лілія Гриневич, міністр соціальної політики - Максим Нефьодов, міністр інфраструктури - Володимир Омелян, міністр екології - Остап Семерак.

Гончаренко додав, що на своїх посадах залишаться міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр юстиції Павло Петренко. Наразі невизначеними залишаються кандидатури міністрів енергетики, економіки і культури.

За інформацією обранця від БПП Мустафи Найєма, міністром аграрної політики та продовольства може стати голова Комітету Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-