Тука вважає, що Кривий Ріг

Тука вважає, що Кривий Ріг "зливають"

Укрінформ
Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає, що Кривий Ріг "зливають".

Про це він написав у Фейсбуці.

"Дивлюся новини. І маю стійке враження: Кривий Ріг зливають", - написав Тука.

Нагадаємо, сьогодні, 27 березня, в Кривому Розі Дніпропетровської області проходять перевибори міського голови. Основні конкуренти  -  діючий  мер, представник "Опозиційного блоку" Юрій Вілкул і висунений "Об'єднанням "Самопоміч" народний депутат Семен Семенченко.

Станом на 15.00 "Самопоміч" заявила про масові порушення під час голосування, зокрема: масове підвезення людей до виборчих дільниць; залякування людей; підкуп виборців; масова агітація в день голосування за допомогою білбордів, телефонної агітації, смс-розсилок; внесення у списки виборців людей, що померли. При цьому, за даними "Самопомочі", поліція не діє.

Як повідомляв Укрінформ, криворожани намагалися обрати мера 15 листопада 2015 року. Тоді, за офіційними даними, в Кривому Розі за Вілкула проголосували 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця "Об'єднання "Самопоміч" Юрія Милобога - 49,79%. Різниця між кандидатами становила 752 голоси.

Милобог виграв у шести із семи районів міста. Проте у віддаленому - Інгулецькому - зафіксували аномальну явку виборців. Тому Милобог і його прихильники заявили, що не згодні з такими результатами підрахунків. Проте, розглянувши скарги кандидата, міська виборча комісія мером оголосила Юрія Вілкула, що призвело до масових акцій протесту. Під тиском громадських активістів і численних акцій протесту Верховна Рада 23 грудня ухвалила Закон про позачергові місцеві вибори міського голови Кривого Рогу і призначила їх на 27 березня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-