Пайєтт: Важливо не хто в Кабміні, а що з реформами

Пайєтт: Важливо не хто в Кабміні, а що з реформами

Укрінформ
Дискусія щодо того, хто саме має посісти ключові посади в Уряді, є помилковими, адже головним є не персоналії, а розуміння суті та змісту реформ.

Про це у п'ятницю під час промови перед слухачами Києво-Могилянської академії висловив посол США Джеффрі Пайєтт.

"Ви абсолютно праві. Коли люди фокусуються на Яценюку, на Яресько або Гройсмані - це хибне питання. Важливим є не "хто", а "що". Головним тут є чітке розуміння порядку денного, який постає перед Україною, згода серед політичних фракцій навколо підтримки та виконання цих реформ", - сказав Пайєтт.

Дипломат окремо наголосив на неприпустимості спротиву реформам в рамках правлячої коаліції.

"Коли я говорю про політичні фракції, я дійсно маю на увазі всіх. У вас є значна частина фракцій всередині правлячої коаліції, які самі починають поставати проти порядку денного реформ. З  моєї точки зору, ви пройшли надто далеко вперед, щоб кинути всю ту важку роботу, яка вже зроблена до цього моменту, і сповзати назад у процесі реформ", - підкреслив посол.

Він зробив порівняння, що якщо здиратися на гору і бути близько до вершини, - більш безпечніше піднятися на вершину та спуститися з іншої сторони, ніж намагатися повернутися назад по хитких канатах.

"Як на мене - саме в такому положенні знаходиться зараз Україна. Ви досягли реального прогресу, я віддаю шану вам і тим у Раді, хто просувають вперед процеси приватизації, свободи інформації, фінансового нагляду,  ті структурні зміни, які мають ускладнити бізнес для всіх цих олігархічних мафій. Ви маєте продовжувати робити це, і якщо ви будете це продовжувати, у вас буде потужна підтримка з боку Сполучених Штатів", - наголосив Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-