Рютте сказав, чому важлива асоціація Україна-ЄС

Рютте сказав, чому важлива асоціація Україна-ЄС

Укрінформ
Уряд Нідерландів підтримує завершення ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС, оскільки це дозволить зміцнити Україну, завдяки чому ЄС матиме сильного і стабільного сусіда.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я хочу сказати, чому важлива ця угода. Як ЄС, так і Нідерландам потрібні стабільні сусіди. Ми живемо у світі, де панує неспокій, особливо навколо Європи. Тому нам потрібні стабільні сусіди", - підкреслив він.

Рютте наголосив, що ця угода допоможе налагодити двосторонні відносини з Україною, а також стабілізувати ситуацію в економіці країни, сприятиме демократичним змінам.

"Це ніяк не пов'язано із тим, що Україна прямо зараз набуває членства у ЄС. Ми маємо таку угоду з іншими країнами. Це не про те. Це про стабільних сусідів, сильні відносини і спільні європейські цінності", - підкреслив Рютте.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію України з ЄС. Щоб він відбувся, явка виборців має бути не меншою 30%. Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковими для виконання урядом країни. Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Тим часом Угоду про асоціацію з Україною ратифікували всі держави ЄС - останньою це зробила Бельгія у п'ятницю, 20 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-