Москва погодилася на реструктуризацію

Москва погодилася на реструктуризацію "боргу Януковича"

Укрінформ
Росія погодилася реструктуризувати борг України в $3 млрд на три роки і домовилася найближчим часом обговорити деталі цієї пропозиції з партнерами.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін за підсумками саміту G20, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми не просто погодилися з реструктуризацією українського боргу, ми запропонували кращі умови цієї реструктуризації, ніж від нас просив МВФ. Нас просили перенести цей платіж на наступний рік. Я сказав, що ми готові піти на глибшу реструктуризацію: готові піти на те, щоб в цьому році взагалі не отримувати ніяких грошей, а в наступному році отримати мільярд, в 17-му - ще мільярд і в 18-му - ще мільярд ", - заявив Путін.

Він додав, що МВФ намагався умовити Росію перенести платежі з боргу України на 2016 рік.

Путін сказав, що Росія попросила гарантій виплати.

"Ми попросили такі гарантії або від уряду США, або від Євросоюзу, або від одного з солідних міжнародних фінансових інститутів", - сказав російський президент, зазначивши, що це питання може бути вирішене до початку грудня поточного року.

Нагадаємо, в грудні 2013 року Віктор Янукович домовився, що Росія надасть Україні кредит у 15 млрд дол. До своєї втечі з України Янукович і його уряд встигли отримати від Москви тільки 3 млрд дол. Цей євробонд із купоном 5% річних був випущений в грудні 2013 року на Ірландській біржі і викуплений РФ за рахунок коштів Фонду національного добробуту (ФНБ), термін їх погашення - грудень 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-