Україна і Коста-Рика спільно працюватимуть над відновленням довоєнних обсягів торгівлі - Свириденко

Україна і Коста-Рика спільно працюватимуть над відновленням довоєнних обсягів торгівлі - Свириденко

Укрінформ
Торговельно-економічні відносини між Україною і Коста-Рикою мають великий потенціал для зростання, це стосується збільшення обсягів та диверсифікації торгівлі.

На цьому наголосила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко під час онлайн-зустрічі з міністром зовнішньої торгівлі Республіки Коста-Рика Мануелем Ріверою, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Коста-Рика до повномасштабного російського вторгнення була у топі найбільших торгових партнерів України у Латинській Америці. Ми активно експортували в країну залізо і сталь. Обидві наші країни зацікавлені у відновленні темпів та обсягів експорту української продукції на ринок Коста-Рики. Створимо спільну робочу групу для посилення торгівлі, яка, я щиро сподіваюся, у майбутньому зможе стати базою для початку роботи над Угодою про вільну торгівлю між нашими країнами», — зазначила Свириденко.

Читайте також: Свириденко закликала партнерів купувати українську техніку для розмінування

За її словами, Україна зацікавлена також у проведенні бізнес-форуму для встановлення тісних зв’язків між бізнесами двох країн.

Цінною також є підтримка Коста-Рики на шляху приєднання України до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Перший віцепрем’єр відзначила, що програма ОЕСР для України, підписана в червні 2023 року, направлена на підтримку реформи та відбудови країни. Коста-Рика активно відстоювала надання Україні членства в організації. Коста-Рика набула членства в ОЕСР у 2021 році.

Читайте також: Україна та Аргентина зацікавлені у поглибленні ділової співпраці - Свириденко про результати візиту

Сторони обговорили також підготовку до Глобального саміту миру, ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським. Юлія Свириденко запросила Коста-Рику доєднатися до заходу.

Як повідомлялось, Україна та Аргентина зацікавлені у поглибленні бізнес-звʼязків, співпраці в оборонній, аграрній, енергетичній сфері.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-