Нафтогаз запустив п'яту високопродуктивну свердловину з початку року - Чернишов

Нафтогаз запустив п'яту високопродуктивну свердловину з початку року - Чернишов

Укрінформ
В Україні запрацювала ще одна високодебітна свердловина, яка щодня дає 140 тис. кубометрів газу. Вона стала п’ятою із запущених фахівцями АТ «Укргазвидобування» Групи Нафтогаз із початку 2024 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Групи Нафтогаз

Зазначається, що глибина нової свердловини - 2350 метрів. Вона пробурена на одному із частково виснажених родовищ на сході України.

За інформацією пресслужби, правильно оцінити залишковий потенціал родовища та довести високу перспективність буріння зміг молодий розробник Мар’ян Семак. А опрацювання свердловини - це результат співпраці команди УкрНДІгазу, департаменту розробки, центру 3D-моделювання родовищ та розробників одного з газопромислових управлінь Укргазвидобування.

«Минулого року нам вдалось значно збільшити видобуток. Цьогоріч, попри всі воєнні виклики, працюємо над посиленням цього напрямку. Для збільшення видобутку ми використовуємо нові технології, нарощуємо темпи буріння та оптимізуємо логістику. Наступного року Україна, як і попередньої зими, має пройти опалювальний сезон на газі власного видобутку», - прокоментував СЕО Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Читайте також: Укрнафта планує пробурити ще дві свердловини на заході України

На сьогодні вже заплановано буріння наступної експлуатаційної свердловини в цій частині родовища, поінформували в компанії.

Як повідомлялось, у перші дні 2024 року Укргазвидобування ввело в експлуатацію розвідувальну свердловину з дебітом 250 тис. кубометрів газу на добу, ще дві запустили в лютому - із сумарним дебітом 550 тис. кубометрів на добу. На початку березня запрацювала потужна свердловина, яка щодня приносить Україні 400 тис. кубометрів газу.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-