На польському кордоні фактично заблоковані шість пунктів пропуску - Клименко

На польському кордоні фактично заблоковані шість пунктів пропуску - Клименко

Укрінформ
На українсько-польському кордоні через протести польських аграріїв фактично заблоковані шість пунктів пропуску.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі.

«Сьогодні в складі урядової делегації на чолі з премʼєр-міністром Денисом Шмигалем взяв участь у виїзному засіданні для врегулювання ситуації. Бо коли українські водії тижнями не можуть перетнути кордон - це неадекватна ситуація у цивілізованому світі. Упродовж всього часу протестів я на прямому звʼязку з Міністром внутрішніх справ Польщі Марчіном Кєрвінським. На жаль, особисто зустрітися на кордоні сьогодні не вдалося», - зазначив Клименко.

Однак він висловив вдячність за оперативну реакцію польських правоохоронців на випадки порушення закону.

«Це болісна картина, коли українське збіжжя, зібране під обстрілами, мітингувальники висипають із вантажівок та вагонів», - зауважив Клименко.

За його словами, українські прикордонники цілодобово відстежують ситуацію на кордоні. Триває постійний обмін інформацією з польськими колегами.

«Працюємо над врегулюванням ситуації. Сподіваємося на діалог у рамках Плану взаємопорозуміння», - підкреслив Клименко.

Читайте також: Україна розробила та пропонує Польщі план деблокади кордону - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський доручив уряду до 24 лютого бути на кордоні з Польщею, щоб розв'язати питання блокування. Він також запросив приїхати на кордон главу польського уряду Дональда Туска, а Президента Польщі Анджея Дуду – підтримати цей діалог.

Водночас Туск заявив, що зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві, а до цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв'язати економічні проблеми.

23 лютого представники Кабінету Міністрів України прибули на кордон із Польщею для врегулювання питання блокади, а польські урядовці – ні. Зустріч не відбулася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-