З ремонту раніше плану вивели черговий атомний енергоблок

З ремонту раніше плану вивели черговий атомний енергоблок

Укрінформ
У суботу, 5 серпня, з ремонту раніше плану вийшов черговий атомний блок однієї з АЕС потужністю у 1000 Мвт.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство енергетики повідомляє в Телеграмі.

“Сьогодні на 15 днів раніше запланованого терміну вийшов з ремонту черговий атомний блок однієї з АЕС. Він додав в енергосистему 1000 додаткових МВт потужності”, - йдеться в повідомленні.

Як зауважили в Міненерго, наразі генерація електроенергії покриває споживання.

Зазначається, що через обстріли на Донеччині без світла залишилися майже 22 тис. абонентів. Також знеструмлено частину споживачів у Харківській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях.

“Загалом за добу енергетики заживили понад 26 тис. споживачів. Більшість із них – це абоненти у Донецькій області”, - повідомили в міністерстві.

У Херсоні через підтоплення залишаються без світла 11,4 тисячі споживачів, відновлювальні роботи значно сповільнені через постійні російські обстріли.

На Запорізькій атомній електростанції фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,26 м, цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Внаслідок технологічних порушень за минулу добу без світла залишалася частина споживачів на Київщині.

Як зауважили в Міненерго, на Дніпропетровщині під час несанкціонованих земляних робіт екскаватор ковшем зачепив і обірвав лінію електропередачі, внаслідок чого водій був смертельно уражений струмом.

Читайте також: ДТЕК відремонтував 9 теплових енергоблоків

Крім того, на Одещині стався нещасний випадок зі сторонніми особами.

“Під час виконання ремонтних робіт бригада будівельників наблизилася на недопустиму відстань до струмопровідних частин лінії електропередачі, у результаті двоє чоловіків були вражені електричним струмом. З опіками потерпілих доставлено до лікарні. Ведеться розслідування”, - поінформували в Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, через підвищення температури в Україні зростає споживання електроенергії: 3 серпня споживання у пік було на 4% вищим за аналогічні показники 2 серпня.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-