Цьогоріч через СЕТАМ продали прав оренди землі майже на 15 мільйонів

Цьогоріч через СЕТАМ продали прав оренди землі майже на 15 мільйонів

Укрінформ
Через OpenMarket (ДП “СЕТАМ”) у 2018 році проведено 179 електронних аукціонів з продажу прав оренди землі на загальну суму понад 14,6 млн грн.

Про це Укрінформу повідомила прес-служба OpenMarket ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України, інформує кореспондент агентства.

“OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) провів 179 земельних аукціонів, в результаті яких отримано 14 603 811 грн”, - йдеться у повідомленні.

Загальна стартова сума лотів – 6,432 млн грн.

Зазначається, що торги пройшли на спеціальному майданчику land.setam.net.ua. Всього на ньому зареєстровано 438 аукціонів (в тому числі тих, на які ще йде реєстрація).

Торги з продажу прав оренди землі відбуваються виключно з використанням сучасної технології Blockchain, яка унеможливлює будь-які маніпуляції та корупційні ризики.

Читайте також: Україна видобуває 20 мільярдів кубів газу, а споживає 33 — Гройсман

За інформацією прес-служби OpenMarket ДП «СЕТАМ», у вересні 2018 року СЕТАМ та Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру презентували пілотний проект впровадження електронних земельних торгів. Важливим етапом впровадження електронних земельних торгів стало доопрацювання Держгеокадастру та розробка окремого модулю аукціонів, що стало можливим за підтримки програми EGAP, яка виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва. Наразі до продажу потенційно готові 8000 ділянок площею понад 150 тис. га.

Торік Кабмін ухвалив Постанову №688 від 21 червня 2017 року, про передачу державної землі в оренду виключно через електронні аукціони. За розрахунками уряду, зростання надходжень до місцевих бюджетів від передачі державної землі в оренду вже за півтора роки перевищить 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-