В АМКУ пояснили, за що оштрафували Укрспирт на 33 мільйони

В АМКУ пояснили, за що оштрафували Укрспирт на 33 мільйони

Укрінформ
Антимонопольний комітет України визнав дії державного підприємства “Укрспирт” зловживанням монопольним становищем та наклав на підприємство штраф у розмірі 33 млн грн.

Про це написав голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв у Facebook.

“АМКУ прийнято рішення про (1) визнання в діях ДП «УКРСПИРТ» порушення у вигляді зловживання монопольним становищем через встановлення дискримінаційних умов продажу своєї продукції третім особам та (2) накладення штрафу у розмірі 33 млн грн”, - написав Терентьєв.

Комітет встановив, що ДП «Укрспирт» встановлювало для покупців ціни на спирт етиловий ректифікований на різному рівні без прив’язки до обсягів закупівлі чи інших обґрунтованих критеріїв. Зокрема, аналіз АМКУ показав відсутність кореляції між цінами та обсягами закупівлі спирту при однакових інших умовах таких договорів, тож ціни встановлювалися на безсистемній основі. Непрозоро встановлювалися та безпідставно скасовувалися умови надання знижки для окремих покупців. Це, за висновками АМКУ, створювало преференційні умови для одних виробників лікеро-горилчаноі продукції і дискримінаційні умови для інших.

Читайте також: АМКУ втретє обговорить монополію ДТЕК на ринку вугілля

Такі дії підприємства, наголошує голова АМКУ, визнано зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку, та такими, що можуть призвести до обмеження конкуренції та утиску інтересів інших суб’єктів господарювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-