Укрзалізниця офіційно стала приватним акціонерним товариством

Укрзалізниця офіційно стала приватним акціонерним товариством

Укрінформ
В Укрзалізниці змінилась назва товариства - замість публічного акціонерного товариства тепер буде акціонерне товариство "Українська залізниця".

Про це повідомляє прес-служба компанії. 

"Сьогодні, 27 листопада 2018 року, державним реєстратором проведено реєстрацію змін до статуту Укрзалізниці. Його нову редакцію було затверджено постановою Кабінету Міністрів України 31 жовтня 2018 р. Серед іншого, зокрема, змінилося найменування товариства", - йдеться у повідомленні. 

Відтепер українською мовою назва товариства виглядатиме так: повна — акціонерне товариство «Українська залізниця», скорочена — АТ «Укрзалізниця»; англійською мовою: повна — joint stock company «Ukrainian railways», скорочена — JSC «Ukrainian railways».

У компанії пояснили, що рішення Кабінету Міністрів від 31 жовтня 2018 року було викликане необхідністю привести статут Укрзалізниці у відповідність до змін у законодавстві, що регулює діяльність акціонерних товариств. Також змінився тип товариства на приватне акціонерне товариство. 

Проте це, за словами керівника Укрзалізниці Євгена Кравцова, жодним чином не змінює форму державної власності Укрзалізниці. «Попри зміну типу з публічного на приватне акціонерне, товариство, як і раніше, повністю залишається у власності держави. Єдиним акціонером товариства є держава в особі Кабінету міністрів України. 100% акцій Укрзалізниці належать державі і не можуть бути відчужені», – запевнив Кравцов.

Читайте також: Цьогоріч через крадіжки Укрзалізниця зазнала збитків на 46 мільйонів

Як повідомлялося, у 2018 році почали діяти нові підходи до розмежування публічних і приватних акціонерних товариств та регулювання їх правового статусу, з'явився чіткий критерій віднесення акціонерного товариства до категорії публічного, який наблизив поняття публічного АТ до стандартів розвинутих ринків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-