Доставку пенсій Укрпоштою перевірить держаудит

Доставку пенсій Укрпоштою перевірить держаудит

Укрінформ
Державна аудиторська служба перевірить формування ціни на доставку пенсій ДП "Укрпошта".

Про це сказав під час засідання уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд дає доручення Державній аудиторській службі перевірити формування ціни на доставку пенсій українським пенсіонерам Укрпоштою. Ми чули нещодавно різні заяви, які є неприпустимими. Укрпошта виконує соціальну службу", - сказав Гройсман.

За його словами, після проведення аудиту формування ціни, уряд ухвалюватиме подальші рішення щодо Укрпошти.

Читайте також: Смілянський каже, що можна зробити доставку пенсій безкоштовною за 5 років

Як повідомляв Укрінформ, Укрпошта за три квартали 2018 року збільшила чистий дохід за основними напрямками діяльності на понад 1 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року, або на 27,6%. Загалом показник склав майже 4,8 млрд грн. Незважаючи на збільшення доходів, фінансовий результат компанії за 9 місяців поточного року є збитковим у розмірі 514,1 млн грн. Основною причиною збитків у сумі понад 1 млрд грн є надання Пенсійному фонду України послуги доставки пенсій за тарифом 2004 року, що покриває лише 60% її собівартості. Директор Укрпошти Ігор Смілянський заявляв, що небажання Пенсійного фонду України переглядати тариф, який не змінювався з 2004 року, може залишити 4,5 млн пенсіонерів у селах без доставки пенсії.

Заступник директора департаменту Пенсійного фонду України Лілія Пухлій зазначила, що тариф на оплату послуг за доставку та виплату пенсій становить 0,79% суми пенсійних виплат у містах та 1,56% - у сільській місцевості. Пухлій також повідомила, що розмір оплати за послуги зростає пропорційно до розміру пенсійних виплат одержувачам через Укрпошту. Вона додала, що підвищення тарифу на доставку пенсій, яке вимагає Укрпошта, не передбачено в бюджеті Пенсійного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-