Коболєв каже, що пропонував Гройсману прибрати газзбути з

Коболєв каже, що пропонував Гройсману прибрати газзбути з "ланцюжка"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв не дійшли загальної згоди щодо газзбутів, проте в уряді є розуміння проблеми постачання газу населенню.

Про це в інтерв'ю "Лівому берегу" сказав глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Я не готовий коментувати позицію Прем'єра. Ми поки що не дійшли згоди з цього приводу... У таких фарбах сценарій я йому не пропонував. Пропонував прибрати газзбути з ланцюжка. І, як мені здається, розуміння з цього приводу в Кабміні є", - сказав Коболєв.

Він висловив думку, що спочатку потрібно прибрати газзбути з ланцюжка поставок газу, а потім посилити регулювання облгазів.

"Газзбути — це віртуальні організації, які взагалі нічого не роблять... Друге — поставити облгази в рамки. Ці конкретні рамки будуть дуже простими: хто виконує регулювання — працює, хто регулювання не наслідує — втрачає ліцензію. Значить, цим майном управлятимуть інші компанії", — зазначив Коболєв.

Він нагадав, що облгази сумарно винні Нафтогазу приблизно 2 млрд доларів.

Читайте також: Коболєв про борг Газпрому: "Накапало" більш як $100 мільйонів відсотків

"Ця цифра дуже добре кореспондується з тією цифрою, яку зараз намагається отримати переговорна команда від МВФ. Якби пан Фірташ розрахувався з Нафтогазом, то частина з цих 2 млрд ми заплатили б до бюджету. Можливо й МВФ був би не потрібен", - додав глава НАК.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро України почало розслідування розкрадання облгазами олігарха Дмитра Фірташа газу державної компанії НАК "Нафтогаз України" в липні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-