У Нафтогазі пояснили, чому суд ЄК відхилив позов щодо газопроводу ОPAL

У Нафтогазі пояснили, чому суд ЄК відхилив позов щодо газопроводу ОPAL

Укрінформ
Рішення Єврокомісії про звільнення газопроводу OPAL від дії деяких норм Третього енергопакета не було остаточним, тому позов НАК "Нафтогаз України" з цього питання не може бути прийнятним.

Про це журналістам розповіла прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Альона Осмоловська.

"Суд дійшов висновку, що, окрім іншого, рішення ЄК про звільнення газопроводу ОPAL від дії деяких норм Третього енергопакета не було остаточним, а підлягало імплементації на рівні національних заходів, і тому не підлягає спростуванню перед цим судом", - пояснила Осмоловська.

За її словами, остаточне рішення щодо цього питання приймалося німецьким регулятором.

Як повідомлялося, у березні 2017 року НАК "Нафтогаз України" подала до Загального суду Євросоюзу позов проти Європейської комісії з вимогою скасувати рішення, яке дозволяє Газпрому збільшити використання потужностей газопроводу OPAL і обсяги прокачування газу Північним потоком.

Читайте також: Суд ЄС відхилив позов Нафтогазу про обмеження "Північного потоку"

Нафтогаз аргументував свій позов тим, що рішення було прийнято поза межами повноважень комісії. У НАК відзначили, що загальний суд ЄС відхилив позов проти Європейської комісії з вимогою скасувати рішення від 28 жовтня 2016 року через неприйнятність такого позову. Рішення щодо Нафтогазу було прйнято 9 березня 2018 року.

Суд також відхилив аналогічний позов компанії PGNiG Supply&Trading (PGNiG ST).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-