Суд ЄС відхилив позов Нафтогазу про обмеження

Суд ЄС відхилив позов Нафтогазу про обмеження "Північного потоку"

Укрінформ
Суд Євросоюзу не задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" проти Єврокомісії щодо рішення про скасування обмеження потужностей газопроводу OPAL, що є сухопутним продовженням "Північного потоку" на території Німеччини.

Відповідне рішення Суду ЄС від 9 березня 2018 року опубліковане в офіційній збірці документів Євросоюзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Йдеться про позов Нафтогазу, яким оскаржувалося рішення Єврокомісії від 28 жовтня 2016 року про виключення газопроводу OPAL з-під дії вимог законодавства ЄС у сфері енергетики – так званого третього енергетичного пакета, зокрема щодо зняття обмежень на обсяги прокачування газу.

"Вимогу відхилити як неприйнятну", - постановив Суд ЄС.

Читайте також: Коломойський програв "Нафтогазу" арбітраж по управлінню "Укрнафтою"

Як повідомлялося, Єврокомісія наприкінці жовтня 2016 року ухвалила рішення, що дозволяє російському Газпрому збільшити обсяги постачання газу через "Північний потік" та німецький газопровід OPAL. Росіяни зможуть використовувати можливості OPAL на 80%, а якщо ніхто не викупить решту 20% можливостей, то й весь газопровід.

У березні 2017 року НАК "Нафтогаз України" звернулася до Суду ЄС з вимогою скасувати рішення Єврокомісії щодо газопроводу OPAL.

Газопровід OPAL потужністю 36 млрд кубометрів сполучає "Північний потік" з Німеччиною і Чехією і надає можливість виходу російського газу на ринки Центральної і Східної Європи в обхід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-